En Güncel

Kurban Bayramı İçin Asgari Ücretli ve Kamu İşçilerine 4800 TL Bayram İkramiyesi

Türkiye'de asgari ücretli çalışanlara Kurban Bayramı öncesinde 4800 TL bayram ikramiyesi verilecek. Kamu işçilerine de ilave tediye ödemeleri yapılacak, en az 4800 TL olarak belirlenmiş.

Asgari ücretliye Kurban Bayramı ikramiyesi var mı? Yaklaşık 8 milyon asgari ücretli çalışan bir süredir Bu soruya yanıt bulmaya çalışıyordu. Ayrıca 700.000 kamu işçisi de hükümetten bayram ikramiyesi müjdesi bekliyordu.

Beklenen talimat nihayet geldi. Asgari ücretle çalışanlar için bayram ikramiyesi haberi verildi. Milyonlarca kişiye kurban bayramı öncesinde tam 4800 TL bayram ikramiyesi yatacak.

Cumhurbaşkanı imzaladı, asgari ücretliye bayram ikramiyesi için onay çıktı. Pazartesi günü bayram ikramiyesi hesaplara yatıyor. 

Kurban Bayramı ikramiyesi milyonların gündeminden düşmüyor. Emekliye bayram ikramiyesi ödemeleri geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Şimdi sırada asgari ücretliye bayram ikramiyesi var.

Asgari ücretliye bayram ikramiyesi yatacağı yönünde sık sık haberler çıkıyor. Peki asgari ücretliye Kurban Bayramı'nda ikramiye verilecek mi? Asgari ücretliye bayram ikramiyesi var mı yok mu? Asgari ücretli çifte bayram ettirecek ikramiye müjdesi geldi.

Pazartesi günü hesaplara 4.800 TL bayram ikramiyesi yatıyor. 

ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞANLARA BAYRAM İKRAMİYESİ VAR MI?

Asgari ücret zammı geçtiğimiz Salı günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklanmıştı. Milyonlarca çalışanı sevindiren haber geldi asgari ücrete %35 oranında zam yapıldı.

Temmuz ayından itibaren ödenecek yeni asgari ücret 11.402 TL oldu. Asgari ücretliler bu haberi çok sevindi ancak bir yandan da bayram ikramiyesi beklentisi başladı.

Nihayet o kararda alındı milyonlarca asgari ücretliye bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak. Az önce Cumhurbaşkanı imzaladı, ikramiye ödemeleri Pazartesi günü hesaplara geçiyor.

ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞANA 4.800 TL BAYRAM İKRAMİYESİ YATIYOR

Aslında bayram ikramiyesi Asgari ücretli çalışan için değil kamu işçileri için geldi. Kamu işçilerine verilen ilave tediye ödemelerinin tarihi bayram nedeniyle öne çekildi.

İşçilerin aldığı brüt maaşına göre yapılan ilave tediye ödemelerinin hesaplara Bayram öncesinde geçeceği duyuruldu. Yani kamu işçileri Aslında Temmuz ayında almaları gereken tediye ödemelerini Bayram öncesinde alacak ve bayram ikramiyesi almış olacak.

Yapılacak olan en düşük ödeme miktarı da belli oldu. Kamu işçilerine verilen ilave tediye ödemesi en az 4800 TL olarak belirlenirken en fazla ise 12.000 TL'yi bulacak.

İlave tediye yani ikramiye ödemelerinin miktarı işçinin aldığı brüt maaş üzerinden hesaplanıyor. O yüzden ödenecek olan bayram ikramiyesi kişiden kişiye farklılık gösterebiliyor.

23 HAZİRAN'DA HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI

Kamu işçilerinin ikramiye ödemeleri 23 Haziran tarihinde hesaplara yatmaya başladı. İşçilerin banka hesaplarına yatırılan ilave tediye ödemelerinin Bayram öncesinde tamamlanacağı öğrenildi.

İpek Çınar
İpek Çınar [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar